Amsterdam,19 juni 2023

KWF is geschokt door het incident dat heeft plaatsgevonden in het Wilhelminabos bij Dronten. 

Het Wilhelminabos is een ere-monument voor mensen die aan kanker zijn overleden. Het is beplant met ruim 25.000 Gedenkbomen. Op de Gedenkplek in het Wilhelminabos stonden glaspanelen met namen van dierbaren die aan kanker zijn overleden.  Namen die de herinneringen levend houden voor de nabestaanden. Deze glaspanelen zijn op 19 juni in duizenden scherven aangetroffen door de boswachter. 

Enorme impact

KWF is hier enorm van geschrokken en doet aangifte van deze vernieling. We beseffen dat dit enorm veel impact heeft voor de nabestaanden die hierdoor geraakt zijn. We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt . Hier vind je alvast wat antwoorden op veelgestelde vragen.

Heb je iets gezien of gehoord?

De politie neemt deze zaak hoog op. Heb je in de nacht van zondag 18 juni op maandag 19 juni iets gezien of gehoord bij of in de buurt van het Koningin Wilhelminabos? Bel dan met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem. We stellen je hulp om deze zaak zo snel mogelijk op te lossen zeer op prijs.

Overgenomen op 1 juli 2023 van KWF: https://www.kwf.nl/nieuws/vernieling-wilhelminabos